Osoba odgovorna za rušenje ukrajinskog aviona je u ZATVORU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osoba odgovorna za rušenje ukrajinskog aviona je u ZATVORU!

Mohamad Džavad Zarif izjavio je da je pripadnik irankse vojske koji je odgovoran za rušenje ukrajinskog aviona u zatvoru.

Pripadnik iranske vojske čijom greškom je oboren ukrajinski putnički avion blizu Teherana, nalazi se u zatvoru, rekao je danas iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

- Osoba koja je greškom oborila ukrajinski avion u Iranu danas je u zatvoru - rekao je Zarif, koji je taj incident uporedio sa padom iranskog aviona kojeg su 1988. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine oborile američke oružane snage.

- Vašington se za sada nije zvanično izvinio za taj incident. Čak je i oficir koji je učestvovao u tom napadu bio odlikovan - rekao je Zarif.

Avion ukrajinske kompanije srušio se nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu 8. januara i tada je poginulo 176 ljudi, uključujući državljane Avganistana, Nemačke, Irana, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije i Švedske.

Iranski generalštab je u saopštenju 11. januara priznao da je avion oboren greškom.

A sad day. Preliminary conclusions of internal investigation by Armed Forces:

Human error at time of crisis caused by US adventurism led to disaster

Our profound regrets, apologies and condolences to our people, to the families of all victims, and to other affected nations.

💔

— Javad Zarif (@JZarif) January 11, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.