U vazdušnom napadu ranjena 22 Palestinca

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnom napadu ranjena 22 Palestinca

Izraelski borbeni avioni napali su prošle noći pojas Gaze, ranivši 22 Palestinca, nakon što su palestinski ekstremisti ispalili raketu i mine na Izrael, saopštili su palestinski zvaničnici i izraelska vojska.

Palestinski lekari su rekli da se uglavnom radi o lakšim povredama.

Vazdušnim udarima prethodilo je dizanje u vazduh zaprege koju je vukao magarac, pune dinamita, kraj betonskog zida koji odvaja Gazu od Izraela i nekoliko minobacačkih napada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
U tim napadima ni jedan Izraelac nije povredjen. Palestinska ekstremistička grupa koja se identifikuje sa Al Kaidom preuzela je odgovornost za ispaljivanje rakete i mina na Izrael iz pojasa Gaze, koji kontroliše islamistički Hamas.

Bezbednosni izvori Hamasa su rekli da je u izraelskom udaru pogodjen aerodrom na jugu pojasa Gaze, koji nije u funkciji i logor za obuku Hamasa na severu.

Izraelski vojni portparol rekao je da je to odgovor na prekogračne napade iz Gaze i da su borbeni avioni gadjali tunele koje koriste ekstremisti.

Hamas je silom preuzeo kontrolu nad pojasom Gaze u junu 2007, pobedivši snage lojalne umerenijem Fatahu, palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Hamasovci tvrde da su postigli razumevanje s drugim ekstremističkim organizacijama da se obustavi raketna vatra ali manje grupe nastavljaju da gadjaju Izrael.

Ta zemlja smatra Hamas odgovornim za svaki napad s područja na obali Sredozemnog mora.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Raste napetost na Bliskom istoku

Izvor: RTS, 26.Maj.2010

Sve veća opasnost od izbijanja novih sukoba na Bliskom istoku. I dok Izrael izvodi opsežne vojne vežbe, palestinski Hezbolah pojačava pripravnost. Kao odgovor na napad palestinskih ekstremista, izraelski borbeni avioni napali Pojas Gaze...U Izraelu je počela odbrambena vojna vežba, najveća u istoriji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.