U samoubilačkom bombaškom napadu poginulo 10 vojnika

Izvor: Studio B, 22.Avg.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samoubilačkom bombaškom napadu poginulo 10 vojnika

Najmanje 10 vojnika je poginulo danas u samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista na jedan vojni kamp u lučkom gradu Kismaju na jugu Somalije, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Bombaši su udarili vozilom u kapije bivšeg univerzitetskog kampusa koji je sad vojni kamp, gde se vojnici obučavaju za borbu protiv islamske ekstremističke grupe Al Šabab, rekao je zvaničnik policije Ahmed Ali.

Najmanje 10 vojnika je poginulo u napadu, rekao je visoki vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zvaničnik u Kismaju, pukovnik Mohamed Hasan, preneo je AP.

Dvojica ekstremista koji su izveli napad su poginuli, a dvojica su uhapšeni i ispituju ih bezbednosni zvaničnici, saopštila je mirovna misija Afričke unije u Somaliji na Tviteru.

Somalijska ekstremistička grupa Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad.

Iako su prognani iz mnogih svojih uporišta, ekstremisti su i dalje sposobni da izvode smrtonosne napade u prestonici Mogadišu i drugim delovima Somalije, navela je američka agencija.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Somalija: U samoubilačkom bombaškom napadu poginulo deset vojnika

Izvor: Blic, 22.Avg.2015

Najmanje deset vojnika je poginulo danas u samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista na jedan vojni kamp u lučkom gradu Kismaju na jugu Somalije, saopštili su bezbednosni zvaničnici...Bombaši su udarili vozilom u kapije bivšeg univerzitetskog kampusa koji je sad vojni kamp, gde se vojnici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.