U napadu islamista poginulo 10 somalijskih vojni

Izvor: Blic, 22.Avg.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu islamista poginulo 10 somalijskih vojni

U napadu islamističkog bombaša-samoubice na vojnu bazu na jugu Somalije u subotu je poginulo 10 vojnika, izjavili su bezbednosni zvaničnici.

Napadač je vozilom udario u kapiju bivšeg univerzitetskog kampusa, koji je sada vojna baza, gde se vojnici obučvaju za borbu protiv ekstremističke grupe Al Šabab, izjavio je policijski zvaničnik Ahmed Ali.

Vojni zvaničnik iz baze u luci Kismajo, pukovnik Mohamed Hasan izjavio je da je u napadu poginulo 10 vojnika.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Grupa Al Šabab, povezana s Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad. Grupa je isterana iz mnogih svojih uporišta u Somaliji, ali i dalje izvodi napade u glavnom gradu Mogadišu i još nekim delovima zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Somalija: U napadu poginulo najmanje 14 vojnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2015

Najmanje 14 somalijskih vojnika je poginulo, a više od 20 je ranjeno u samoubilačkom napadu u gradu Kismajo na jugu Somalije, izjavili su danas zvaničnici...Prema riječima zvaničnika, samoubilački napad izršen je unutar zgrade bivšeg Univerziteta u predgrađu Kismaja, gdje su stacionirani pripadnici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.