U raciji u Istanbulu ubijena radikalna levičarka

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U raciji u Istanbulu ubijena radikalna levičarka

Jedna članica radikalne turske marksističke grupe ubijena je jutros u Istanbulu u sukobima sa policijom, tokom racije izvedene radi hapšenja militanata, objavila je turska agencija Anadolija.

Ubijena žena je bila članica radikalno levičarskog Oslobodilačkog fronta revolucionarnog naroda (DHKP-C), grupe koju turske vlasti krive za niz napada tokom proteklih godina, prenela je agencija AFP.

Marksistkinja je ubijena u sukobu sa policajcima, pošto su oni pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da uđu u kuću u deo Istanbula Bagčilar kako bi uhapsili militante.

Turska policija je rano jutros pokrenula racije na više od 100 lokacija u Istanbulu kako bi uhapsila osumnjičene džihadiste Islamske države i kurdske militante, a akcije su pokrenute posle terorističkog napada 20. jula u pograničnom gradu Suruču, u kojem je poginulo 30, a povređeno više od 100 ljudi.

Turske vlasti već dugo optužuju DHKP-C da sarađuje sa strankom militantnih kurskih separatista, Kurdistanskom radničkom partijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U raciji u Istanbulu ubijena radikalna levičarka

Izvor: Blic, 24.Jul.2015

Jedna članica radikalne turske marksističke grupe ubijena je jutros u Istanbulu u sukobima sa policijom, tokom racije izvedene radi hapšenja više od 250 militanata, objavila je turska agencija Anadolija...Ubijena žena je bila članica radikalno levičarskog Oslobodilačkog fronta revolucionarnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.