U pucnjavi na ruskom univerzitetu šestoro mrtvih, 28 ranjeno (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 09:36

U pucnjavi na ruskom univerzitetu šestoro mrtvih, 28 ranjeno (VIDEO)

Svih šest žrtava pucnjave na univerzitetu u ruskom gradu Permu je identifikovano, a kako navodi TAS S pozivajući se na neimenovani izvor iz zdravstva reč je o pet žena i mladiću od 20 godina.

Prema navodima Ruskog istražnog komiteta, šest osoba je ubijeno, a 28 je ranjeno u pucnjavi na univerzitetu u Permu na zapadu Sibira.

Napad je izvršio student koji je ranjen tokom hapšenja.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evakuišu iskačući kroz prozore na drugom spratu Državnog univerziteta u Permu, oko 1.300 kilometara istočno od Moskve, preneo je "Mosko tajms".

Baza Telegram kanal, koji se smatra bliskim policijskim snagama, identifikovao je napadača kao Timura Bekmansurova, pozivajući se na neimenovane izvore.

Vučić uputio saučešće zbog nesreće na permskom univerzitetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, porodicama nastradalih i narodu Ruske Federacije povodom tragedije na Permskom državnom univerzitetu u kojoj su, kaže, na surov i besprizoran način oduzeti mnogi životi.

Vučić je u telegramu poručio da građani Srbije dele bol sa narodom Rusije i porodicama žrtava i mole za što brži i uspešan oporavak povređenih, navodi se u telegramu saučešća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Repzblike.

"Za ovakav čin bezumlja nema objašnjenja, kao što nema reči utehe za porodice nastradalih, tim pre što se zločin dogodio na mestu na kojem stasavaju generacije mladih obrazovanih ljudi koji predstavljau budućnost svake zemlje", napisao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.