U požaru u bolnici devetoro mrtvih (VIDEO)

Izvor: Mondo, 13.Avg.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U požaru u bolnici devetoro mrtvih (VIDEO)

Vlasti Tajvana pokrenule su istragu o uzrocima požara u bolnici za stare u Tajpeju u kojem je u noći između nedelje i ponedeljka stradalo devet osoba, a 15 ih je povređeno, javljaju svetske agencije.

Foto: EBC via AP

Vatra je izbila na sedmom spratu zgrade koja se koristi kao hospis centar stare i nemoćne, a premijer Vilijam Lai izjavio je da ministarstvo zdravlja nadgleda napore spasilaca u bolnici, u kojoj je vatra ugašena tek posle svitanja.

Heavy >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << casualties as fire engulfs hospital in Taiwan's New Taipei City https://t.co/UAYASEZ76z

— China Xinhua News (@XHNews) August 13, 2018

Agencija AP javlja o 16 povređenih, navodeći kako je vatrogasna služba rekla da je 10 povređenih u teškom stanju.

Požar kod Ade Ciganlije: Jedna osoba poginula

Na odeljenju bolnice u za stare i nepokretne u Tajpeju bila su 32 pacijenta, o kojima je brinulo 11 medicinskih sestara i negovatelja, javlja AP.

Fire at Taiwan hospital kills nine people https://t.co/OhnvbE3zhPpic.twitter.com/rQ4vIUsOtZ

— CGTN (@CGTNOfficial) August 13, 2018

Spasioci i vatrogasci evakuisali su nepokretne pacijenete u druge medicinske centre, prenosi Rojters.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.