U požaru na brodu u Kaliforniji 34 žrtve

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U požaru na brodu u Kaliforniji 34 žrtve

U požaru na ronilačkom brodu "Konsepšn", koji je bio usidren blizu ostrva Santa Kruz, u južnoj Kaliforniji, poginule su 34 osobe. Potraga za nestalima je obustavljena.
U trenutku požara na ronilačkom brod "Konsepšn" bilo je ukupno 33 putnika i šest članova posade. Pet članova posade je uspelo da pobegne u čamcu, dok su putnici bili zarobljeni u potpalublju.

Do sada su pronađeni posmrtni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostaci 20 žrtava, 11 žena i devet muškaraca. Spasilačke ekipe pokušavaju da stabilizuju brod koji se nalazi na dubini od 18 metara, pre nego što ronioci mogu da izvade tela ostalih 14 žrtava.
Očevici navode da se čulo više eksplozija, ali vlasti ističu da je još prerano govoriti o uzroku požara, prenosi Glas Amerike.
Moguće je da je eksplodirala boca s kiseonikom. 
Istražitelji su saopštili da je sa broda posle požara brzo upućen poziv za pomoć. Na audio-snimku, koji je objavila Obalska straža, može da su čuje kako muškarac traži pomoć i govori da ne može da diše.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.