U poplavama u Egiptu i Izraelu poginulo osam osoba

Izvor: Blic, 18.Jan.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poplavama u Egiptu i Izraelu poginulo osam osoba

Jedan britanski turista i nekoliko Egipćana poginulo je danas u snažnom olujnom nevremenu u Egiptu, u kojem je uništeno više kuća, dok je drumski saobraćaj prekinut.

Nevreme je prekinulo dovod struje na jugu zemlje i na Sinajskom poluostrvu, ali najveća regionalna kompanija za elektroenergetiku "Asvan Haj Dam" nije oštećena, saopštio je zvaničnik te kompanije Mohamad Farag za državnu agenciju MENA.

Britanski turista i dve Egipćanke udavili su se kada je brod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojim su plovili Nilom potonuo u blizini mesta Asvan, popularne turističke destinacije, rekao je portparol vlade Egipta. Oko 300 kuća, izgrađenih od gline, uništeno je u okolini Asvana, gde su dva stanovnika poginula, dok su još dva teško povređena, rekao je za Rojters gradonačelnik Asvana Mostafa el-Sajed.

U snažnom pljusku na Sinajskom poluostrvu poginulo je još dvoje ljudi, dok ih je 13 povređeno.

Slična situacija je i u susednom Izraelu, gde je jedna žena poginula pošto je njen automobil upao u bujicu. Takođe je u blokadi saobraćaj na glavnim putevima prema Crvenom moru i Eilatu. Meteorolozi upozoravaju da bi nevreme na Bliskom istoku moglo da potraje do kasno večeras.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.