U padu helikoptera u Rusiji poginulo dvoje britanskih državljana

Izvor: Press, 21.Jul.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu helikoptera u Rusiji poginulo dvoje britanskih državljana

Helikopter, koji je proizvela kompanija "Evrokopter", imao je problema prilikom sletanja u blizini reke Rinda, u regionu Murmanska, i prema prvim informacijama poginulo je najmanje troje ljudi, naveo je Istražni odbor.
Dva britanska turista su stigli u region Murmansk da bi pecali, a kad ih je helikopter iskrcao i zatim pokušao da poleti, zbog jakog vetra se srušio i ubio ih na licu mesta, saopštila je regionalna služba spasavanja, a prenela agencija Itar-Tas.
Identitet trećeg poginulog nije zasad poznat.
Ruski sajt "Lajf njuz" navodi da su Britanci bili "VIP turisti" i da su u Rusiju došli zbog izleta koji je osmišljen posebno za strance koji se bave pecanjem.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.