U opsadi policijske stanice u Avganistanu 26 mrtvih

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U opsadi policijske stanice u Avganistanu 26 mrtvih

U napadu talibana na policijsku stanicu na jugu Avganistana je danas poginulo najmanje 19 policajaca i sedam vojnika, a opsada i dalje traje, objavili su avganistanski zvaničnici.

Šef policije okruga Nav Zad u južnoj avganistanskoj provinciji Helmand Napas Kan, koji se nalazi unutar napadnute policijske stanice, izjavio je da su borbe počele rano jutros kad su talibani napali više policijskih punktova širom okruga.

Kan navodi da su napadači sada opkolili policijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanicu, oduzeli policijska vozila i oružje i blokirali sve puteve koji vode iz Nav Zada. On je apelovao na vladu Avganistana da hitno interveniše.

Helmand je već duže vremena centralno uporište talibana, koji ostvaruju veliku zaradu od uzgajanja i proizvodnje opijuma u tamošnjoj plodnoj dolini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.