U napadu talibanskih ekstremista 30 ubijenih

Izvor: S media, 19.Maj.2010, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu talibanskih ekstremista 30 ubijenih

Više od 200 pakistanskih talibana napali su danas punkt vladinih snaga na severozapadom regionu Orakzai u kojem je ubijeno 28 ekstremista i dva vojnika, a još 21 taliban je ranjen, saopštili su zvaničnici.

"Ekstremisti su granatama i drugim naoružanjem napali kontrolni punkt i izazvali žestoki odgovor bezbednosnih snaga", rekao je regionalni zvaničnik Nauman Kan, prenela je agencija Rojters.

On je dodao da su pakistanske bezbednosne snage upotrebile tenkove da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bi zaustavili napad ekstremista.

Britanska agencije je navela da nije bilo odgovora s druge (talibanske) strane o broju žrtava u tom napadu, pošto portparoli talibana nisu bili dostupni za komentar.

Nasilje je usledilo pošto su danas dva visoka zvaničnika američkih bezbednostih snaga stigli u Pakistan da bi izvršili pritisak na tamošnju vlast da "pritisnu" militantne grupe posle neuspelog bombaškog napada 1. maja na njujorškom Tajms skveru, saopštila je Bela kuća.

Pakistanske vladine snage povećale su broj napada na talibane u regionima Orakzai i Khiber na severozapadu zemlje u poslednjim nedeljama, a pošto su izvršili velika "čišćenja" uporišta talibanskih ekstremista u drugim delovima zemlje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.