U napadu na pakistanski hram 50 mrtvih

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na pakistanski hram 50 mrtvih

Broj poginulih u dvostrukom samoubilačkom napadu ispred sunitskog hrama u centralnoj pakistanskoj provinciji Pandžab povećan je na 50, saopštili su danas zvaničnici.

Zvaničnik lokalne policije Zahid Husain Šah izjavio je agenciji AFP da je većina tela identifikovana i da su ih već preuzele porodice radi sahrane.

Odgovornost za napad su preuzeli talibani, koji su zapretili da će biti još "osvetničkih napada" zbog operacija vladinih snaga na severozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zemlje.

Spašeno devet rudara iz rudnika u Pakistanu

U eksploziji poginulo 45 rudara

Zemljotres 5,6 stepeni pogodio Pakistan

Na meti bombaša-samoubica našao se hram iz 13. veka, 480 kilometara jugozapadno od prestonice Islamabada. U hramu se obeležavala godišnjica rođenja jednog sveca, a ceremoniji su prisustvovale hiljade ljudi.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.