U klizištu u Etiopiji poginulo 46 osoba

Izvor: RTS, 12.Mar.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U klizištu u Etiopiji poginulo 46 osoba

Najmanje 46 osoba je poginulo u klizištu na deponiji na periferiji glavnog grada Etiopije, Adis Abebe, novi je zvanični bilans nesreće.
Portparol gradskih vlasti rekao je da je novi bilans nesreće 46 mrtvih, većinom žena i dece. Spaseno je 37 ljudi, od kojih je dvoje u kritičnom stanju.

Među stradalima je i veliki broj "skvotera" koji su na deponiji tražili sekundarne sirovine.
Žitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog improvizovanog naselja rekli su da se više desetina osoba vode kao nestale.
U klizištu u subotu uveče zatrpani su provizorni stambeni objekti, ali i delovi betonskih zgrada.
U toku je istraga o tome šta je izazvalo klizište.
Deponija u predgrađu Adis Abebe služi za odlaganje gradskog otpada više od 50 godina..

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U klizištu u Etiopiji poginulo 30 osoba

Izvor: Beta, 12.Mar.2017

Najmanje 30 osoba je poginulo u klizištu na velikoj deponiji na periferiji glavnog grada Etiopije, Adis Abebe, novi je zvanični bilans nesreće."Novi bilans je 30 mrtvih", rekao je danas portparol gradskih vlasti, dodajućida su većina stradalih "skvoteri" koji su na deponiji tražili sekundarne sirovine.U...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.