U eksploziji u Kini 44 mrtvih, 500 povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Kini 44 mrtvih, 500 povređenih

Broj poginulih u snažnoj eksploziji u skladištu opasnog materijala u kineskom severnom lučkom gradu Tjencinu povećan je na 44 dok je povređeno više od 500 osoba, javila je jutros kineska zvanična novinska agencija Sinhua.

Eksplozija koja se dogodila u sredu kasno uveče, razvalila je vrata okolnih zgrada i zatresla prozore nekoliko kilometara unaokolo, preneo je AP.

Policija u Tjencinu saopštila je da je početnu eksploziju izazvala pošiljka u jednom magacinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontejneru, kao i da je rukovodstvo kompanije privedeno.

Kako su prenele agencije, okolna naselja u trećem po veličini gradu u Kini ostala su bez struje.

U prikazanom video snimku, vidi se plamen koji svetli u noći, prema nebu, a agencija Sinhua prenela je reči jednog stanovnika u blizini, koji je rekao da su se zbog eksplozije razbila stakla na prozorima.

Kineski predsednik Si Đinping apelovao je na sve da ulože maksimalan napor kako bi se spasle žrtve nesreće i kako bi se ugasio požar.

Tjencin je glavna luka i industrijsko područje jugositočno od Pekinga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.