U dve avionske nesreće 20 mrtvih

Izvor: B92, 23.Mar.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dve avionske nesreće 20 mrtvih

Bjut, Tokio -- U dve odvojene avionske nesreće poginulo je skoro dvadeset ljudi. U nesreći koja se dogodila u Montani poginulo je 17 osoba, među kojima ima i dece.

Portparol Federalne služba za avijaciju Majk Fergus izjavio je da je avion poleteo iz Orvila, u Kaliforniji, i da se srušio nedaleko od aerodroma u gradu Bjutu, u Montani. On je dodao da se avion zapalio dok je pilot pokušao da sleti. Agencije prenose da se jednomotorni privatni avion sa grupom dece srušio, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zapalio, dok se približavao aerodromu u Bjutu.

Na drugom kraju sveta, u Japanu, teretni avion američke kompanije Fedeks srušio se na pistu međunarodnog aerodroma Narita, kod Tokija. Uzrok pada bio je jak vetar i letelica se zapalila od udarca u pistu. Poginula su oba člana posade.

Bezbednosne kamere na aerodromu Narita snimile su trenutak sletanja teretnog aviona američke kompanije. U trenutku kada je pilot pokušavao da sleti, letelica je dodirnula pistu, ali je usledio jak udar vetra s desne strane letelice. Drugi udar vetra nekoliko sekundi potom uspeo je da avion tipa "MD-11" prevrne u levu stranu. Motor na levom krilu aviona eksplodirao je odmah pošto je dodirnuo pistu.

U avionu, koji je završavao redovni let iz grada Guangdžoua na jugu Kine, bili su samo pilot i kopilot. Kada su bili izvučeni iz olupine u besvesnom stanju, još uvek su davali znake života, ali su obojica ipak umrla od posledica povreda.

Pista aerodroma Narita bila je zatvorena dok su vatrogasci gasili požar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U avionskoj nesreći u Montani 17 mrtvih

Izvor: RTS, 23.Mar.2009

U avionskoj nesreći koja se dogodila blizu aerodroma u Bjutu, u američkoj saveznoj državi Montana, 17 ljudi je poginulo, među kojima deca, saopštila je Federalna služba za avijaciju. ..Jednomotorni, privatni avion, u kojem je bila grupa dece, srušio se, a potom zapalio, dok se približavao aerodromu...

Nastavak na RTS...

Srušio se avion u Montani, 17 mrtvih

Izvor: Blic, 23.Mar.2009

..Sedamnaestoro ljudi, među kojima deca, poginulo je u avionskoj nesreći u američkoj državi Montana, saopštila je danas Federalna služba za avijaciju. Portparol te službe Majk Fergus izjavio je da je avion poleteo iz Orvila u Kaliforniji i da se srušio u groblje, nedaleko od aerodroma u gradu...

Nastavak na Blic...

U dve avionske nesreće 20 mrtvih (video)

Izvor: 24sata, 23.Mar.2009

Portparol Federalne služba za avijaciju Majk Fergus izjavio je da je avion poleteo iz Orvila, u Kaliforniji, i da se srušio nedaleko od aerodroma u gradu Bjutu, u Montani. On je dodao da se avion zapalio dok je pilot pokušao da sleti. Agencije prenose da se jednomotorni privatni avion sa grupom dece...

Nastavak na 24sata...

DVE NESREĆE, 19 MRTVIH (VIDEO)

Izvor: Press, 23.Mar.2009

U padovima putničkog aviona u Montani i teretnog u Tokiju nastradali svi putnici i članovi posade, među kojima i sedmoro dece. .U dve avionske nesreće koje su se juče dogodile poginulo je 19 ljudi. Dva člana posade poginula su kada se teretni avion kompanije "Fedeks" srušio i zapalio pri...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.