Srušio se avion u Montani, 17 mrtvih

Izvor: Blic, 23.Mar.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion u Montani, 17 mrtvih



Sedamnaestoro ljudi, među kojima deca, poginulo je u avionskoj nesreći u američkoj državi Montana, saopštila je danas Federalna služba za avijaciju. Portparol te službe Majk Fergus izjavio je da je avion poleteo iz Orvila u Kaliforniji i da se srušio u groblje, nedaleko od aerodroma u gradu Bjut, u Montani. On je dodao da se avion zapalio dok je pilot pokušao da sleti.


Lokalni list "Montana standard" javio je, pozivajući se na spasilačke ekipe, da su u avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila deca koja su išla na skijanje u Bozman, u Montani.

Fergus je izjavio američkoj TV mreži CNN da je pilot predao plan leta prema kojem je mesto sletanja trebalo da bude Bozman, ali da je u međuvremenu odlučio da preusmeri avion ka Bjutu. Fergus je dodao da za sada nije poznato da ima žrtava na zemlji.

Sinoć, kod međunarodnog aerodroma Narita kod Tokija, srušio se teretni avion američke kompanije Fedeks. Avion se srušio i zapalio zbog jakog vetra, saopštila je japanska policija, a prenosi agencija Kjodo.

U avionu, koji je leteo iz Kantona na jugu Kine, bili su pilot i kopilot i, kako je javila televizijska stanica Asahi, oni su poginuli tom prilikom.

Indonežanski avion prinudno sleteo na ostrvo Batam

Avion indonežanske kompanije prinudno je sleteo na ostrvu Batam, na zapadu Indonezije, zbog kvara koji je konstatovan tokom leta, saopštila je ta avio kompanija. Avion sa 122 putnika je uspešno sleteo i u incidentu nema povređenih, rekla je portparolka Rut Simatupang.

Posada aviona tipa "boing 737-200" konstatovala je problem odmah po poletanju sa aerodroma na ostrvu Bitan ka Džakarti i zatražila dozvolu za sletanja na najblizu pistu, dodala je portparolka.

U avionskim nesrećama u Indoneziji u poslednjih nekoliko godina poginulo je više od 120 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.