U bombaškim napadima u Bagdadu poginulo 27 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2009, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bombaškim napadima u Bagdadu poginulo 27 osoba

BAGDAD - U seriji bombaških napada na području Bagdada danas je poginulo 27 osoba i 55 je ranjeno, rekli su irački bezbednosni izvori.

Bombe su gotovo istovremeno eksplodirale ispred više šiitskih svetilišta u trenutku kada su vernici izlazili iz džamija posle molitve.

U eksploziji na parkingu ispred džamije al-Šurufi, na severoistoku Bagdad, poginula je 21 osoba i 35 je ranjeno, rekli su izvori u iračkoj službi bezbednosti.

Tu džamiju posećuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pristalice radikalnog šiitskog vođa Moktade al-Sadra.

Dve bombe su eksplodirale u trenutku kada su vernici napuštali džamiju u južnom predgrađu Bagdada. U napadu su poginule četiri osobe i sedam je ranjeno.

U četvrti Zafaranija, na jugu Bagdada, jedna osoba je poginula i šest je ranjeno u eksploziji bombe ispred džamije, a u napadu na istoku iračke prestonice poginuo je jedan vernik i tri su ranjena.

Četiri osobe su ranjene u eksploziji bombe kod svetog šiitskog mesta na zapadu Bagdada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.