U antivladinim demonstracijama u Iraku desetine mrtvih

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U antivladinim demonstracijama u Iraku desetine mrtvih

Najmanje 33 osobe su poginule u nemirima i antivladinim demonstracijama koje treći dan za redom potresaju Irak.
Demonstranti nisu poštovali policijski čas koji je uveden od srede u Bagdadu i još nekim gradovima, a policija je upotrebila bojevu municiju i suzavac da bi ih rasterala, prenosi AP.

Iračke vlasti su od sinoć prekinule pristup Internetu u većem delu zemlje u pokušaju da suzbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nerede.
Protesti protiv vlade izbili su zbog nezadovoljstva mahom mladih koji traže posao, bolje komunalne usluge kao što su snabdevanje vodom i strujom, kao i borbu protiv endemske korupcije u naftom bogatoj zemlji.
Nemiri predstavljaju najozbiljniji izazov za premijera Adela Abdula Mahdija koji je preuzeo dužnost pre godinu dana, navodi AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak: Najmanje 33 osobe poginule u protestima protiv vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019

Najmanje 33 osobe su poginule u nemirima i antivladinim demonstracijama koje treći dan za redom potresaju Irak...Demonstranti nisu poštovali policijski čas koji je juče uveden u Bagdadu i još nekim gradovima, a policija je upotrebila bojevu municiju i suzavac da bi ih rasterala, prenosi AP...Iračke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bilans sve crnji: "Bezbednosne snage ne pucaju u vazduh, već na demonstrante"

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 08:08

Bagdad -- Iračke bezbednosne snage pucale su danas na desetine demonstranata u centru Bagdada, četvrtog dana protesta...U protestima je do sada poginula 41 osoba širom zemlje, prenose novinari agencije Frans pres...Bezbednosne snage nisu pucale u vazduh, već na demonstrante koji između ostalog traže...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.