U Vijetnamu indentifikuju žrtve iz kamiona uz pomoć DNK

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vijetnamu indentifikuju žrtve iz kamiona uz pomoć DNK

Policija u centralnom Vijetnamu saopštila je da su uzeli forenzičke uzorke od stanovnika koji veruju da su članovi njihovih porodica mogli biti među 39 žrtava koje su prošle nedelje pronađene mrtve u prikolici kamiona u Engleskoj.
Kako Rojters javlja, policija u provinciji Nge uzela je uzorke, uključujući kosu i nokte od članova porodice kako bi pokušali da pomognu u identifikaciji žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje su prošle nedelje pronađene mrtve u prikolici kamiona u Engleskoj, prenosi sajt VNEkspres.

Do sada su 24 vijetnamske porodice prijavile nestanak svojih najbližih lokalnim vlastima, prenosi taj sajt.
Prijavljeno je da je nestalo trinaest ljudi u okrugu Jen Tan Nge An, a rodbina se boji da bi oni mogli biti među žrtvama koje su pronađene rano u sredu u industrijskom parku na jugoistoku Engleske.
U industrijskoj zoni istočno od Londona u sredu otkriven je kamion sa 39 tela koji je stigao u subotu iz Bugarske, saopštila je policija.
Ranije danas, Irska policija saopštila je da je uhapsila muškarca koga britanske vlasti traže u vezi sa slučajem kamiona hladnjače u kojem je pronađeno 39 tela na jugoistoku Engleske.
Muškarac je uhapšen u luci u Dablinu, prenosi AP. 
Time se broj uhapšenih u ovom slučaju, popeo na pet. Među njima je i vozač Moris Robinson (25) koji je takođe iz Severne Irske. Protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo 39 osoba

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vijetnam: Počela indentifikacija žrtva iz HLADNJAČE SMRTI uz pomoć DNK

Izvor: Blic, 27.Okt.2019

Policija u centralnom Vijetnamu saopštila je danas da su uzeli forenzičke uzorke od stanovnika koji veruju da su članovi njihovih porodica mogli biti među 39 žrtava koje su prošle nedelje pronađene mrtve u prikolici kamiona u Engleskoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.