U Sremskoj Mitrovici postavljen prvi ekološki semafor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 16:30

U Sremskoj Mitrovici postavljen prvi ekološki semafor

U Sremskoj Mitrovici na predlog građana postavljen prvi ekološki semafor. Ovaj projekat je izglasan u okviru participativnog budžetiranja za 2021. godinu. Jedna od prednosti ove novine jeste očuvanje životne sredine.

Da je bitno da se glas naroda čuje i njihove odluke podrže, svedoče i Mitrovčani, koji su zadovoljni što je njihov predlog usvojen, a to je postavka ekoloških semafora.

Semafori su izglasani u okviru participativnog budžetiranja za 2021. godinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a postavljeni su na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u gradu, a to je SDKa. Na semaforu se nalazi tabla koja poručuje vozačima da ugase motore dok traje crveno svetlo. Takođe, semafor odbrojava trajanje crvenog svetla i omogućava vozačima da se na vreme pripreme za ponovno paljenje motora. Postavljanju semafora prisustvovao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić sa saradnicima.

Ovaj semafor je samo jedna u nizu aktivnosti koje Grad sprovodi u cilju zaštite životne sredine i smanjenja zagađenja vazduha. Svakodnevno ZZJZ meri zagađenost vazduha, a u toku je i velika sadnja. Sa ekološkim projektima, nastaviće se i u budućnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.