Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sanu stigla prva humanitarna pomoć posle tri nedelje

Avion sa humanitarnom pomoći Unicefa je danas sleteo u Sanu, što je prvi put otkako je koalicija pod saudijskim vođstvom početkom novembra uvela totalnu blokadu jemenskih aerodroma i luka.

Predstavnica Unicefa za Jemen Meričel Relanjo rekla je da je dopremljeno 1,9 miliona vakcina i da bi one trebalo da 600.000 dece zaštite od difterije.

Takođe, u Sanu su stigla još tri aviona sa humanitarnim radnicima.

Koalicija je u sredu objavila da će luka Hodeida >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i aerodrom u Sani biti izuzeti iz blokade.

Blokada je uvedena pošto su jemenski šiitski pobunjenici 4. novembra balističkom raketom gađali Rijad. Projektil je oboren pre nego što je pogodio međunarodni aerodrom.

Koalicija interveniše u Jemenu od marta 2015. da bi zaustavila napredovanje šiitskih pobunjenika protiv snaga međunarodno priznatog predsednika Abda Raboa Mansura Hadija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Humanitarna pomoć konačno stigla u Jemen

Izvor: N1 televizija, 25.Nov.2017

Avion sa humanitarnom pomoći Unicefa sleteo je u Sanu, što je prvi put otkako je koalicija pod saudijskim vođstvom početkom novembra uvela totalnu blokadu jemenskih aerodroma i luka...Predstavnica Unicefa za Jemen Meričel Relanjo rekla je da je dopremljeno 1,9 miliona vakcina i da bi one trebalo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.