U Rusiju vraćena ruska deca čije su majke u zatvoru u Iraku

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiju vraćena ruska deca čije su majke u zatvoru u Iraku

Grupa od oko 30 ruske dece čije su majke u zatvoru u Iraku zbog pripadnosti i povezanosti sa džihadistima Islamske države danas je napustilo Bagdad i krenulo ka Rusiji, saopštili su ruski diplomatski izvori.

Očevi te dece uzrasta od tri do deset godina, stradali su tokom tri godine sukoba između džihadista i pripadnika iračkih snaga bezbednosti.

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je nedavno da deca danas stižu u Rusiju i da je većina iz Dagestana. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Gotovo 4.500 ruskih državljana otišlo je inostranstvo u borbe na strani džihadista ili drugih ekstremističkih grupa.

Više od 300 osoba, među kojima oko 100 stranaca, osuđeno je smrt u Iraku ili na doživotni zatvor zbog veza ili pripadnosti Islamskoj državi. Većina optuženih su iz Turske ili bivših sovjetskih republika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija evakuisala tridesetoro dece iz Iraka

Izvor: RTS, 30.Dec.2018

Specijalnim letom iz Bagdada evakuisano je tridesetoro dece, državljana Rusije koji su pripadnici terorističke grupe takozvane Islamske države. . Deca su večeras sletela na aerodrom "Ramenskoje" nadomak Moskve...Kako je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.