Rusija evakuisala tridesetoro dece iz Iraka

Izvor: RTS, 30.Dec.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija evakuisala tridesetoro dece iz Iraka

Specijalnim letom iz Bagdada evakuisano je tridesetoro dece, državljana Rusije koji su pripadnici terorističke grupe takozvane Islamske države.
Deca su večeras sletela na aerodrom "Ramenskoje" nadomak Moskve.

Kako je na svom zvaničnom Telegram nalogu objavio predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, deca su izbavljena iz pritvora u Iraku, gde su bila sa svojim majkama, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tas.
Kako kaže, dvadeset četvoro dece je iz Dagestana, dok su troje iz Čečenije, a preostali iz Moskve i Penze.

Na četvoročasovnom letu bilo je 16 devojčica i 14 dečaka starosti od tri do 15 godina, a pratila ih je ruski ombudsman za zaštitu prava dece Ana Kuznjecova, kao i spasioci, lekari i psiholozi.
Specijalna komisija nekoliko ruskih ministarstava procenila je da je oko 699 dece odvedeno na Bliski istok po odluci svojih roditelja.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija evakuisala 30-oro djece pripadnika ID iz Iraka

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2018

MOSKVA - Specijalnim letom iz Bagdada evakuisano je 30-oro djece državljana Rusije koji su pripadnici terorističke grupe takozvane Islamske države.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.