U Nigeriji 16 mrtvih u napadu bombašice samoubice

Izvor: Press, 15.Feb.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nigeriji 16 mrtvih u napadu bombašice samoubice

Tinejdž bombašica samoubica aktivirala je danas eksploziv na prepunoj autobuskoj stanici na severoistoku Nigerije, od čega je poginulo najmanje 16 ljudi, a još 30 ranjeno.
Prema izjavama svedoka, većina žrtava su deca koja su na stanici prodavala kikiriki ili prosila, prenosi AP. 

Bombašica je uspela da prođe kroz bezbednosnu proveru na ulasku u stanicu u Damaturu, glavnom gradu nigerijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << savezne države Jobe.

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali on ima odlike nasilja islamističke militantne grupe Boko Haram, koja je prošle godine izazvala smrt 10.000 ljudi. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerija, 16 mrtvih u napadu tinejdžerke samoubice

Izvor: RTS, 15.Feb.2015

. Tinejdžerka samoubica aktivirala je eksploziv na prepunoj autobuskoj stanici na severoistoku Nigerije, od čega je poginulo najmanje 16 ljudi, a još 30 ranjeno.

Nastavak na RTS...

U Nigeriji 16 mrtvih u napadu bombašice samoubice

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2015

Tinejdž bombašica samoubica aktivirala je danas eksploziv na prepunoj autobuskoj stanici na severoistoku Nigerije, od čega je poginulo najmanje 16 ljudi, a još 30 ranjeno...Prema izjavama svedoka, većina žrtava su deca koja su na stanici prodavala kikiriki ili prosila, prenosi AP...Bombašica je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.