U Nemačkoj u karantinu poljoprivredno imanje zbog zaraze sezonskih radnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2020, 19:04

U Nemačkoj u karantinu poljoprivredno imanje zbog zaraze sezonskih radnika

Oko 480 zaposlenih, među kojima mnogi sezonski radnici iz istočne Evrope, stavljeno je u karantin u Bavarskoj pošto su na imanju u kojem rade 174 osobe zaražene koronavirusom, prenele su danas lokalne vlasti u Nemačkoj.

Ukupno 174 sezonska radnika zaraženo je od petka. Radnici su poreklom iz Mađarske, Rumunije, Bugarske i Ukrajine a na imanju beru krastavce, saopštile su vlasti na istoku Bavarske.

Svi zaposleni na imanju se nalaze u karantinu. Zaraženi su u odvojenom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << delu, a među njima je jedan hospitalizovan.

Meštani Maninga gde se nalazi to poljoprivredno dobro moći će besplatno da se testiraju na koronavirusa, navele su tamošnje vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U karantinu 480 sezonskih radnika na imanju u Bavarskoj

Izvor: B92, 27.Jul.2020, 06:19

Minhen -- Najmanje 174 sezonskih radnika na jednom imanju u Bavarskoj zaraženo je koronavirusom, zbog čega je oko 480 ljudi stavljeno u karantin...Prethodno su radnici na poljoprivrednom imanju u Mamingu, mahom iz istočne Evrope, testirani i zaraženi su odvojeni od nezaraženih...Nadležne službe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.