U Najrobiju 59 ubijenih

Izvor: BKTV News, 22.Sep.2013, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Najrobiju 59 ubijenih

Najmanje 59 ljudi je poginulo, a 175 povređeno u napadu terorističke organizacije Al Šebab u tržnom centru u Najrobiju, saopštila je kenijska vlada.

Pripadnici snaga bezbednosti pokušavaju da neutrališu ekstremiste koji i dalje drže odredjeni broj talaca u tržnom centru Vestergejt, gde se od jutros čula pucnjava. Policija je saopštila da je u zgradi centra između 11 i 15 napadača.
Kako prenosi BBC, zvaničnici su saopštili da u napadači opkoljeni, ali da još >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uvek drže za sada nepoznat broj talaca. Kenijski predsednik Uhuru Kenijata rekao je da će napadači biti uhvaćeni gde god sa se krili.
Jedan pripadnik terorističke organizacije Al Šebab rekao je BBC-ju da je napad na eksklzivni tržni centar Vestgejt odgovor na kenijsko učešće u vojnim operacijama u Somaliji.
Poslednje informacije govore da je kenijska vojska krenula u žestok obračun sa somalijskim ekstremistima kako bi pokušala da oslobodi preostale talaca. Agencije javljaju da se čuje intenzivna puščana paljba dok kenijski bezbednosni zvaničnici kažu da pokušavaju da ubiju ili uhapse preostale napadače i okončaju pokolj u tržnom centru Vestgejt koji traje 22 sata.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSLOBOĐENI TAOCI U KENIJI: Ranjena četiri vojnika, tržni centar bezbedan

Izvor: Kurir, 22.Sep.2013

NAJROBI - Većina talaca koje su islamistički ekstremisti zarobili u tržnom centru u prestonici Kenije Najrobiju je oslobođena, a veći deo kompleksa je bezbedan, saopštila je kenijska vojska..."Stalo nam je da sve taoce oslobodimo žive i zbog toga je ova operacija veoma osetljiva. Činimo sve...

Nastavak na Kurir...

Ponovo pucnjava u tržnom centru u Najrobiju

Izvor: Blic, 23.Sep.2013, 11:01

Pucnjava i detonacije odjekivali su jutros iz tržnog centra u Najrobiju u kojem pripadnici grupe Al šebab drže taoce i prijete da će ih pobiti tokom trećeg dana opsade u kojoj je do sada poginulo 68 lica...Rojtersov izvještač čuo je sporadičnu pucnjavu i rafalnu paljbu, kao i prigušene eksplozije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.