U Meksiku pronađeno 29 tela upakovanih u plastične kese

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Meksiku pronađeno 29 tela upakovanih u plastične kese

Meksičke vlasti saopštile su da su pronašle 29 tela upakovanih u više od stotinu plastičnih kesa u masovnoj grobnici u nasiljem zahvaćenoj zapadnoj državi Halisko.
Državni tužilac u Halisku Gerardo Solis rekao je na konferenciji za novinare da su istražitelji izbrojali 13 kompletnih i 16 nekompletnih tela otkako su ostaci pronađeni u prvoj sedmici septembra.

Dve žrtve su žene, a najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četiri osobe su imale kriminalni dosije, naveli su nadležni, koji dodaju i da postoji mogućnost da broj žrtava tokom istrage i poraste.
Narko-karteli u Meksiku često kidnapuju i ubijaju svoje rivale, a mnoge sahranjuju u skrivenim grobnicama širom zemlje.
U državi Halisko deluje nekoliko kriminalnih organizacija, uključujući i jednu od najozloglašenijih "Kartel Haliska nove generacije".
Rojters navodi da je stopa ubistava u Meksiku skočila na najviši nivo u prvoj polovini godine, a da je samo prošle godine registrovano 29.111 ubistava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksiko: U masovnoj grobnici 29 tela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019

Meksičke vlasti saopštile su da su pronašle 29 tela upakovanih u više od stotinu plastičnih kesa u masovnoj grobnici u nasiljem zahvaćenoj zapadnoj državi Halisko...Rojters navodi da je stopa ubistava u Meksiku skočila na najviši nivo u prvoj polovini godine, a da je samo prošle godine registrovano...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.