U Kopenhagenu otvorena džamija za 1.500 vernika

Izvor: Mondo, 01.Okt.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kopenhagenu otvorena džamija za 1.500 vernika

U Kopenhagenu je u četvrtak popodne otvorena najveća džamija u Danskoj - površine 2.100 kvadratnih metara, s podrumom u kome je sala za molitvu od 1. 800 kvadrata i u koju može da stane 1.500 vernika.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Džamija, sa svoja dva minareta visoka po 32 metra i ogromnom plavom kupolom u sredini, dominira kopenhaškim kvartom Nordvest, u kome živi veliki broj migranata i njihovih potomaka muslimanske veroispovesti, a prva molitva u novootvorenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << džamiji biće održana u petak ujutru.

Policija je, kako prenose danski mediji, zabranila održavanje protesta u blizini džamije, koje je u terminu otvaranja džamije planiralo udruženje "Stop islamizaciji Danske", zbog bezbednosne procene da bi moglo da dođe do ugrožavanja javnog reda i mira.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.