U Kazahstanu ubijeno pet osumnjičenih ekstremista

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kazahstanu ubijeno pet osumnjičenih ekstremista

U akciji kazahstanskih specijalnih snaga u petak ubijeno je pet napadača osumnjičenih da su umešani u nedavne oružane napade u gradu Aktobe u kojima je poginulo 20 ljudi.

Nacionalni komitet za bezbednost saopštio je da su njegovi agenti pronašli četvoricu osumnjičenih ekstremista u stambenoj zgradi u Aktobeu, na severozapadu Kazahstana, oko 70 kilometara južno od granice.

Osumnjičeni su odbili da se predaju i ubijeni su u razmeni vatre.

Peti napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je pucao na policiju na drugom mestu i poginuo je kada je policija uzvratila vatru.

U sukobu su ranjena dva policajca.

U napadima na vojnu bazu i prodavnicu oružja u Aktobeu u nedelju je poginulo 20 ljudi, uključujući 13 napadača. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali vlasti veruje da su napad izveli "verski radikali", termin koji se obično koristi za islamističke ekstremiste.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.