U Epštajnovom sefu lažni saudijski pasoš, keš i dijamanti

Izvor: RTS, 15.Jul.2019, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Epštajnovom sefu lažni saudijski pasoš, keš i dijamanti

Američki tužioci su saopštili da su pretresom kućnog sefa finansijera Džefrija Epštajna, optuženog za seksualno zlostavljanje maloletnih devojaka, pronađeni lažni saudijski pasoš, gomila novca i desetine dijamanata.
Pomoćnik američkog tužioca Aleks Rozmiler otkrio je, na ročištu o utvrđivanju eventualne kaucije za Epštajna, da je pasoš izdat osamdesetih godina sa Epštajnovom fotografijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali na drugo ime.

Takođe, tužioci su pomenuli misteriozni nedostatak finansijskih podataka.
Oni su ranije naveli da su federalni agenti pronašli niz golišavih fotografija tokom racije u Epštajnovoj kući nakon njegovog hapšenja.
Tužioci su naglasili da Epštajn mora da ostane u pritvoru zbog opasnosti od bega, ukazujući na bogatstvo i veze koje optuženi ima u inostransvu.
Sudija Ričard Birmen izjavio je ranije danas da će verovatno odlučiti u četvrtak da li će Epštajn biti oslobođen i čekati suđenje u kućnom pritvoru u svojoj kući na Menhetnu.
Na današnjem ročištu, američki okružni sudija Birmen rekao je da će verovatno objaviti svoju odluku 18. jula u 9.30, rekavši da mu je potrebno više vremena da prouči materijale koji su dostavljeni, preneo je Rojters.
Epštajn (66) se izjasnio da nije kriv i sada se nalazi u zatvoru u donjem Menhetnu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.