U Engleskoj i Velsu zabranjena upotreba vodenih topova zbog povređivanja

Izvor: Blic, 15.Jul.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Engleskoj i Velsu zabranjena upotreba vodenih topova zbog povređivanja

Britanska vlada zabranila je policiji u Engleskoj i Velsu da koristi polovne vodene topove stare 25 godina koje je prošle godine kupila od Nemačke.

Britanska ministarska unutrašnjih poslova Tereza Mej izjavila je da je korišćenje vodenih topova suviše opasno i da oni mogu da izazovu potres mozga i prelom kičme.

Ona je rekla i da je i da je jedan čovek u Nemačkoj oslepeo od vodenog topa, kao i da je njegovo korišćenje kontraproduktivno u područjima gde postoji nepoverenje prema policiji ili je prošlost obeležena značajnijim socijalnim nemirima.

Vodeni topovi redovno su se koristili protiv demonstranata u Severnoj Irskoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policiji u Engleskoj i Velsu zabranjeno da koristi vodene topove

Izvor: Radio 021, 15.Jul.2015

Britanska vlada zabranila je policiji u Engleskoj i Velsu da koristi polovne vodene topove stare 25 godina koje je prošle godine kupila od Nemačke...Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej izjavila je da je korišćenje vodenih topova suviše opasno i da oni mogu da izazovu potres mozga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.