U Crnu Goru 2018. ušlo 2850 migranata, vojska čuva granicu

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnu Goru 2018. ušlo 2850 migranata, vojska čuva granicu

Od početka 2018. u Crnu Goru je nezakonito ušlo 2.850 migranata, a broj ilegalnih ulazaka je prepolovljen otkako se pre nedelju dana vojska pridružila policiji u osiguravanju državne granice s Albanijom, saopštio je u subotu načelnik Odeljenja za nazdor crnogorske granice, Vojislav Dragović.

"Od početka godine pojačali smo mere, ali smo procenili da je veoma važno da nam se u to pojačanje uključi vojska", rekao je Dragović za Javni servis Televiziju Crne Gore.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Mešovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnom nivou beležile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata.

"Do sada sve naše procene govore da oni svi koriste Crnu Goru kao tranzitno područje, jer vrlo brzo nakon podnošenja zahteva za azil napuštaju teritoriju Crne Gore, takođe nezakonito," rekao je Dragović.

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Esad Murić, kazao je da je pešadijski vod, angažovan na tom zadatku, kazao da se više od dve hiljade migranata vratilo nazad u Albaniju kada su primetili graničnu patrolu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Crna Gora zabranila ulazak za 400 osoba

Izvor: Mondo, 25.Avg.2018

Uprava policije Crne Gore zabranila ulazak u Crnu Goru za više od 400 bezbjednosno interesantnih osoba ili osuđivanih kriminalaca, uglavnom iz Srbije, javlja televizija "Vijesti"...Foto: MONDO/Predrag Vujić..U crnogorskoj policiji smatraju da su ove mere opravdane i legitimne i da je tom višegodišnjom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.