U Belorusiji odobreno plaćanje devizama

Izvor: Blic, 26.Maj.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Belorusiji odobreno plaćanje devizama

MINSK - Narodna banka Belorusije odobrila je građanstvu i strancima da hotelske račune, benzin, turističke aranžmane plaćaju u devizama.

U preporuci koju je Narodne banke uputila beloruskim bankama, se navodi da u cilju privlačenja deviznih stredstava (uključujući i od fizičkih lica) Narodna banka u dogovoru sa vladom smatra da se može proširiti broj slučajeva u kojima se dozvoljavaju transakcije u stranoj valuti sa fizičkim licima na teritoriji Belorusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Radi se naime o prodaji automobilskog goriva, naftnih derivata, auto-gasa. Narodna banka je takođe preporučila da se turističkim agencijama dozvoli naplaćivanje aranžmana u devizama.

Strancima se, kako smatra Narodna banka, mora odobriti plaćanje hotelskih računa, banjskog lečenja, zdravstvenih usluge, troskova školovanja, ili stažiranja u devizama.

Ranije su se svi računi za ove usluge plaćali u beloruskim rubljama po kursu Narodne banke, podseća ruska agencija RIA Novosti.

Narodna banka Belorusije je 23. maja objavila devalvaciju nacionalne valute podigavši vrednost dolara za 56 odsto na 4.930 beloruskih rubalja sa ranijih 3.155. Polazeći od tih kurseva, nacionalna valuta je formalno pojevtinila za 36 odsto u odnosu na dolar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Belorusiji odobreno plaćanje devizama

Izvor: Economy.rs, 26.Maj.2011

Narodna banka Belorusije odobrila je građanstvu i strancima da hotelske račune, benzin, turističke aranžmane plaćaju u devizama.

Nastavak na Economy.rs...

U Belorusiji plaćanje i devizama

Izvor: B92, 27.Maj.2011, 09:30

Minsk -- Narodna banka Belorusije odobrila je građanstvu i strancima da hotelske račune, benzin, turističke aranžmane plaćaju u devizama...Ranije su se svi računi za ove usluge plaćali u beloruskim rubljama po kursu Narodne banke...U cilju privlačenja deviznih sredstava Narodna banka u dogovoru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.