U Americi osuđeno 11 nastavnika za lažiranje školskih testova

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Americi osuđeno 11 nastavnika za lažiranje školskih testova

Jedanaest nastavnika proglašeno je krivima za lažiranje rezultata testova u jednoj školi u Atlanti, što je najveći takav skandal u SAD.

Za lažiranje rezultata optuženo je 12 nastavnika i administrativnih službenika jedne škole u Atlanti.  Svi, osim upravnice škole proglašeni su krivim. Upravnica nije ni bila na suđenju, koje je trajalo šest meseci, jer je ubrzo posle njegovog početka preminula.

Čak 35 nastavnika bilo je optuženo za reketiranje, davanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lažih izjava i krađu. Mnogi su priznali krivicu, a neki su svedočili na suđenju protiv ostalih nastavnika.

Nastavnici koji su proglašeni krivima mogu da budu osuđeni na 20 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.