U SAD osuđeno 11 nastavnika za lažiranje testova

Izvor: Akter, 02.Apr.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD osuđeno 11 nastavnika za lažiranje testova

Jedanaest nastavnika proglašeno je krivima za lažiranje rezultata testova u jednoj školi u Atlanti, što je najveći takav skandal u SAD

Za lažiranje rezultata optuženo je 12 nastavnika i administrativnih službenika. Svi, osim upravnice su proglašeni krivim. Upravnica nije ni bila na suđenju, koje je trajalo šest meseci, jer je ubrzo posle njegovog početka preminula.

Iz škole u Atlanti je za raketiranje, davanje lažih izjava i krađu bilo je optuženo 35 nastvanika. Mnogi su priznali krivicu, a neki su svedočili na suđenju protiv ostalih nastavnika.

Nastavnici koji su proglašeni krivima mogu da budu osuđeno do 20 godina zatvora.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD:Nastavnici osuđeni zbog prevare

Izvor: B92, 02.Apr.2015

Za lažiranje rezultata testova u jednoj školi u Atlanti proglašeno je krivim 11 nastavnika, što je najveći takav skandal u SAD...Za lažiranje rezultata optuženo je 12 nastavnika i administrativnih službenika...Svi, osim upravnice su proglašeni krivim...Upravnica nije ni bila na suđenju, koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.