Tužilac: Možda i poternica za Svetozarom Marovićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Možda i poternica za Svetozarom Marovićem

Crnogorski specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog krminala i korupcije Milivoje Katnić zapretio je da će za Svetozarom Marovićem biti raspisana poternica, ako se iz Švajcarske ne vrati u Crnu Goru.

Svetozar Marović - Bivši visoki državni zvaničnik Crne Gore i Državne zajednice Srbije i Crne Gore, 17. maja je pušten iz šestomesečnog pritvora, a potom je otputovao u Švajcarsku, po nezvaničnim saznanjima, na lečenje.

Marović je ranije osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je, kao "šef kriminalne organizacije", Opštini Budva pričinio višemilionsku štetu, u raznim nezakonitim poslovima u vezi sa izgradnjom komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture.

Katnić je u intervjuu Televiziji Crne Gore večeras rekao da je Marović dužan da se odazove sudskom pozivu u nastavku postupka protiv njega, a ako to ne učini, za njim će biti raspisana poternica.

Specijalni tužilac je potvrdio da se Marović nagodio s državnim tužilaštvom da u zatvoru odleži dve godine i 10 meseci i da u humanitarne svrhe uplati 50.000 evra.

Katnić je naveo da se istraga vodi protiv 87 osoba koje su umešane u budvanske afere.

Za nezakonitosti u Budvi ranije su optužena i dva gradonačelnika te opštine - Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, kao i brat i sin Svetozara Marovića, Dragan i Miloš.

U vezi sa aferama u Budvi, ispitivana je i Marovićeva ćerka Milena Marović Bogdanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Marović utek'a iz Crne Gore, sledi mu poternica!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2016, 17:05

U slučaju da se funkcioner Svetozar Marović ne vrati u Crnu Goru, za njim bi bila izdata međunarodna poternica, kazao je crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić...Katnić je za RTCG kazao da u vezi Marovićevog slučaja postoje još događaja koji mu se stavljaju na teret, a u kojima još...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.