Turske snage stupile na tlo Sirije, Damask negoduje: Ovo je agresija

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turske snage stupile na tlo Sirije, Damask negoduje: Ovo je agresija

Turski konvoj oklopnih vozila sa municijom ušao je u Siriju i kreće se ka Han Šeihunu, poslednjem uporištu pobunjenika, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova u Damasku.
Sirijski državni mediji tvrde da turske snage žele da pomognu pobunjenicima u Han Šejkunu koji se bore protiv ofanzive sirijske vlade, nazivajući taj čin agresijom, prenosi Rojters.

Turska nije zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komentarisala navode o konvoju.  
U saopštenju sirijskog ministarstva piše da Sirija najoštrije osuđuje poteze Turske i da smatra Ankaru "potpuno odgovornom za posledice ovog snažnog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije", navodi TAS.
Damask naglašava da "ovakvo neprijateljsko ponašanje turskog režima" neće uticati na ofanzivu sirijske vojske u Han Šeikunu.
Turska podržava neke pobunjenike na severozapadu Sirije i rasporedila je snage u Idlibu, u dogovoru sa Rusijom, podseća Rojters.
Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su vazdušni udari pogodili položaje oko turskog konvoja koji je zastao na auto-putu na severozapadu Sirije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAMASK OSUDIO ULAZAK TURSKOG VOJNOG KONVOJA NA SVOJU TERITORIJU: To je agresija i strašno kršenje teritorijalnog integriteta Sirije!

Izvor: Kurir, 19.Avg.2019

Ministarstvo inostranih poslova u Damasku najoštrije je osudilo ulazak konvoja turskih oklopnih vozila s municijom u Siriju i dodalo da smatra Ankaru "potpuno odgovornom za posledice ovog snažnog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije".

Nastavak na Kurir...

RT: Turska osudila napad sirijske vojske na njen vojni konvoj u Idlibu

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2019

Ministarstvo odbrane Turske osudilo je Siriju zbog napada na njen vojni konvoj u sirijskoj provinciji Idlib. Damask je saopštio da su turska vojna vozila prevozila oružje i municiju "terorističkim snagama". Ankara je navela da su u ponedeljak, nakon sirijskog vazdušnog napada na turski vojni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.