Turske kopnene trupe napreduju na sjeveru Sirije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turske kopnene trupe napreduju na sjeveru Sirije

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da kopnene trupe napreduju na sjeveru Sirije, u oblasti koju su do sada kontrolisali kurdski borci. Detalji o ofanzivi nisu saopšteni, ali je ministarstvo objavilo kratak video snimak komandosa u akciji. Turska invazija na sjeveru Sirije počela je juče, nakon što su se američke snage povukle iz tog područja. Time je otvoren put za napad Turske na kurdske snage u Siriji, koje su dugo bile saveznici SAD. Ministarstvo je objavilo da su turski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRUGI DAN TURSKE INVAZIJE: Komandosi se kreću ga pograničnim gradovima, granatira se sve živo (VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Okt.2019

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da turske snage napreduju u kopnenoj akciji protiv kurdskih boraca na severu Sirije.

Nastavak na Kurir...

Objavljen snimak kako turski komandosi sprovode VOJNU OFANZIVU u Siriji (VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Okt.2019

Tursko ministarstvo odbrane objavilo je snimke na kojima se vidi kako pripadnici njene vojske kreću kroz sirijska kroz polja pod okriljem mraka i pucaju nakon što je u sredu popodne pokrenuta operacija "Izvor mira".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.