Najnovije vesti
Objavljen snimak kako turski komandosi sprovode VOJNU OFANZIVU u Siriji (VIDEO)

Objavljen snimak kako turski komandosi sprovode VOJNU OFANZIVU u Siriji (VIDEO)

Tursko ministarstvo odbrane objavilo je snimke na kojima se vidi kako pripadnici njene vojske kreću kroz sirijska kroz polja pod okriljem mraka i pucaju nakon što je u sredu popodne pokrenuta operacija "Izvor mira".

turska, invazija na siriju Foto: screenshot
turska, invazija na siriju

Tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da su snage Turske proširile ciljeve dejstvovanja drugog dana ofanzive protiv kurdske milicije na severu Sirije. Kako javljaju turski mediji, dva sirijska sela u pograničnom području su "očišćena od terorista".

- Do sada je u akciji ubijeno 109 terorista - rekao je jutros Erdogan.

Turska Kurde smatra teroristima.

Erdoganov bes

Operaciju "Izvor mira" osudio je veliki broj svetskih zvaničnika, pozvavši Tursku da završi akciju što pre. Oglasio se čak i Donald Tramp (koji je prethodno povukao američke trupe sa te teritorije) rekavši da je upad Turske "loša ideja" i rekao da Vašington "ne podržava ovaj napad".

Erdogan nije prećutao kritike, posebno ne predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera. Turski predsednik za kritičare rekao da su kritičari Tutske neiskreni i da izmišljaju. Saudijskoj Arabiji je poručio da se "pogleda u ogledalo" i zapitao "ko je doveo Jemen u ovo stanje?" Egiptu je, takođe, poručio da ne može da kritikuje ovu operaciju, jer je "Egipat ubica demokratije".