Turska, policija proveravala sadržaj Džumhurijeta

Izvor: RTS, 14.Jan.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, policija proveravala sadržaj "Džumhurijeta"

Policija zaustavila kamione u trenutku kada su napuštali štampariju sekularnih novina "Džumhurijet", kako bi proverila sadržaj izdanja. Utvrđeno da nisu objavljene karikature proroka Muhameda.
Iz Džumhurijeta su naveli da je turska policija, posle provere, dozvolila da se nastavi započeta distribucija novina, prenosi Tanjug.

Kako kažu, policija je utvrdila da današnje izdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne sadrži kontraverznu karikaturu satiričnog francuskog lista Šarli ebdo o proroku Muhamedu.
Te turske novine su, u današnjem izdanju, objavile četiri stranice karikatura i članaka francuskog lista, u znak solidarnosti sa Šarli ebdo. Međutim, karikature koje bi muslimani mogli smatrati uvredljivim su izostavljene, prenela je agencija AP.
Umesto njih objavljene su karikature sa papom Franjom i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, kao i jedna koji se odnosi na masakr Boko Haram u Nigeriji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija Turske proverila dnevni list pre distribucije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2015

Turska policija je jutros zaustavila kamione za distribuciju visokotiražnog dnevnog lista umerene levice "Džumhurijet" (Cumhuriyet), da bi proverila sadržaj, pošto je taj dnevnik najavio da će objaviti karikature pariskog nedeljnika Šarli ebdo...Policija je kamione zaustavila po izlasku iz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.