Turska nastavlja sa vojnom operacijom u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska nastavlja sa vojnom operacijom u Siriji

Prema podacima turske vojske tokom vojne operacije „Štit Eufrata“ na severu Sirije ubijeno je 46 terorista DAEŠ-a. Turska vojska uz podršku tenkova i avijacije nastavlja da se kreće prema pograničnom gradu Džarablusu. Osim toga, Turcima podršku pruža i odred tzv. sirijske opozicije od 5.000 ljudi. Navedeno je da su od militanata oslobođena četiri sela koja su u ovom trenutku zauzeli sirijski opozicionari.



Podsetimo, od 24. avgusta Turska je započela vojnu operaciju na teritoriji Sirije kako bi od terorista oslobodila pogranični grad Džarablus, odakle je periodično granatirana turska teritorija. Radi izvršavanja borbenih zadataka, turske vlasti su prvi put koristile avijaciju na teritoriji Sirije od kada je oboren ruski bombarder Su-24 u novembru 2015. godine. Upravo činjenica da se Turska izvinila i poboljšala odnose sa Rusijom pružila je Ankari sigurnost za izvođenje vojne operacije, smatraju eksperti.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.