Turska baza Indžirlik ne odgovara Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska baza Indžirlik ne odgovara Rusiji

Turska baza Indžirlik nije spremna za ruske avione koji učestvuju u operacijama protiv terorista u Siriji i ne obezbeđuje mogućnosti za rešavanje svih postavljenih zadataka, piše list „Izvestija“, pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom.

„Stručnjaci Vazdušno-kosmičkih snaga su u referatu ocenili moguće scenarije korišćenja vazdušne baze Indžirlik i naveli da ona ne odgovara zahtevima i zadacima koji stoje pred našim snagama u Siriji“, rekao je izvor.

„Baza Indžirlik se nalazi na jugoistoku Turske, bliže granici sa Iranom i Irakom, dok veći deo letova Vazdušno-kosmičkih snaga otpada na zapadni deo Sirije. Postoje i određene tehničke poteškoće. Na primer, NATO pumpe nisu pogodne za punjenje gorivom savremenih domaćih aviona poput Su-34, tako da bismo morali sve da nosimo sa sobom“, rekao je sagovornik lista.

Ranije je saopšteno da su SAD za vreme kontakata sa turskom stranom zatražile objašnjenje povodom saopštenja o mogućem korišćenju avio-baze Indžirlik od strane ruske avijacije. Navedeno je da američka avijacija nastavlja da koristi Indžirlik za udare po teroristima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.