Turska: Zbog pokušaja otmice aviona 27 godina zatvora

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Zbog pokušaja otmice aviona 27 godina zatvora

ANKARA - Dvojica muškaraca, Palestinac i Turčin, osuđeni su danas pred sudom u Turskoj na 27 i po godina zatvora, pošto su proglašeni krivim za veze sa Al Kaidom i pokušaj otmice aviona pre tri godine.

Koristeći lažnu bombu, njih dvojica su pokušali da 2007. godine preusmere let turskog "Atlasdžeta" prema Iranu, koji je poleteo sa aerodroma na severnom Kipru.

Pilot je, međutim, sleteo na aerodrom u turskom gradu Antaliji pod izgovorom da mora da dolije gorivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a potom je pobegao iz kabine. Drama je završena nekoliko časova kasnije predajom otmičara.

Turska policija saopštila je da je osuđenik iz Palestine bio obučavan u kampu Al Kaide u Avganistanu 2004. godine i da su on i turski državljanin nameravali da se priključe Al Kaidi pošto dođu do Irana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Pravda za Uroša" ponovo pred Apelacionim sudom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010

BEOGRAD -..Apelacioni sud u Beogradu razmatraće danas žalbe na presudu kojom je Uroš Mišić (21) osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika žandarmerije Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2007. godine...Žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu podnela...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.