Troje ubijeno u kineskom selu na granici sa Severnom Korejom

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje ubijeno u kineskom selu na granici sa Severnom Korejom

Tri osobe su ubijene u kineskom selu u području u koji pogranični čuvari Severne Koreje prelaze da bi krali i ubijali, kako tvrdi lokalno stanovništvo.

Vlasti u gradu Helung saopštile su danas da su ubijena dva čoveka starosti 55 i 67 godina i 26-godišnja ćerka jednog od njih.

Provincijska policija sprovodi istragu ubistava, koja su se desila u subotu u mestu Lungčen, na granici sa Severnom Korejom.

Nedaleko odatle prošle godine su korejski graničari >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prešli reku Tumen koja razdvaja dve zemlje u potrazi za hranom i novcem i pri tome ubili sedam ljudi.

Nedovoljno plaćeni severnokorejski graničari navodno već više godina maltretiraju kineske seljake, posebno zimi, kada zaleđena reka olakšava prelaske preko granice.

Američka agencija piše da se veruje da je 1990-ih godina od gladi umrlo više od milion Severnokorejaca, a zemlja i dalje u velikoj meri zavisi od hrane koju dobija kao pomoć međunarodnih organizacija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Graničari S.Koreje ubili Kineze?

Izvor: B92, 30.Apr.2015

Tri osobe su ubijene u kineskom selu u području u koji pogranični čuvari Severne Koreje prelaze da bi krali i ubijali, kako tvrdi lokalno stanovništvo...Vlasti u gradu Helung saopštile su da su ubijena dva čoveka starosti 55 i 67 godina i 26-godišnja ćerka jednog od njih...Provincijska policija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.