Treći policajac koji je branio Kapitol 6. januara, počinio samoubistvo

Izvor: VOA, 03.Avg.2021, 07:54

Treći policajac koji je branio Kapitol 6. januara, počinio samoubistvo

Treći policajac koji je reagovao na nerede 6. januara na američkom Kapitolu izvršio je samoubistvo prošle nedelje, saopštila je u ponedeljak uprava policije okruga Kolumbija. Službenik Metropoliten policije (MPD) Gunter Hašida pronađen je mrtav u četvrtak u svojoj kući, naveo je portparol Policije u saopštenju. Hašida, raspoređen u tim za hitne slučajeve u okviru Odeljenja za specijalne operacije, pridružio se MPD-u u maju 2003. Ovo je treće poznato samoubistvo policajca koji je odgovarao na napad na Kapitol. Službenik Metropoliten policije Džefri Smit i pripadnik Policije Kapitola SAD Hovard Lajbengud takođe su počinili samoubistvo, a bili su među čuvarima reda koji su odgovarali na nerede u Kapitolu. Više od 500 ljudi optuženo je za zločine prouzrokovane neredima 6. januara 2021.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan policajac koji je štitio Kapitol izvršio samoubistvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2021

Još jedan policajac koji je odgovorio na nerede 6. januara na američkom Kapitolu izvršio je samoubistvo, saopštila je policijska uprava okruga Kolumbija, prenosi danas Glas Amerike (VOA).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Još dva policajca koja su branila američki Kapitol počinila samoubojstvo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2021

Policijska uprava Distrikta Kolumbija saopćila je 2. kolovoza da su još dva policajca koja su reagirala na nerede 6. januara na američki Kapitol počinila samoubojstvo, čime je broj evidentiranih samoubojstava policajaca koji su tog dana čuvali zgradu povećan na četiri. Policijski službenik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.