Dostupni linkovi

Još dva policajca koja su branila američki Kapitol počinila samoubojstvo


Napad na američki Kapitol, Washington (6. siječnja 2021.)
Napad na američki Kapitol, Washington (6. siječnja 2021.)

Policijska uprava Distrikta Kolumbija saopćila je 2. kolovoza da su još dva policajca koja su reagirala na nerede 6. januara na američki Kapitol počinila samoubojstvo, čime je broj evidentiranih samoubojstava policajaca koji su tog dana čuvali zgradu povećan na četiri.

Policijski službenik gradske policije Gunther Hashida pronađen je mrtav u svojoj kući 29. srpnja, rekao je u saopćenju glasnogovornik odjela Hugh Carew.

Hashida se pridružio Metropolitanskoj policiji (MDP) Distrikta Kolumbija u maju 2003.

Još jedan policajac uprave MDP, koji se 6. januara javio na dužnost na Kapitol, Kyle DeFreytag, pronađen je mrtav 10. srpnja, rekao je Carew. Uzrok smrti DeFreytag bio je samoubojstvo, rekao je Carew.

U policiji je radio od novembra 2016.

Trumpove nasilne pristalice savladale osiguranje američkog Kongresa
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Policijski službenik uprave MPD Jeffrey Smith i policajac Kapitolske policije Howard Liebengood također su odgovorili na nerede na Kapitolu, a kasnije su si presudili.

Stotine pristalica tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa upalo je tog dana u zgradu u pokušaju da spriječe Kongres da ovjeri pobjedu demokratskog predsjednika Joea Bidena na izborima.

Četiri osobe su tada poginule.

Sljedećeg dana umro je policajac iz Kapitola kojeg su napali demonstranti. Ozlijeđeno je više od 100 policajaca.

Kaos na Kapitolu inicirao je Trumpov drugi sudski proces u slučaju njegova opoziva. Više od 500 ljudi uhićeno zbog umiješanosti u napad na Kapitol.

Tijekom svjedočenja prošlog tjedna, četiri policajca rekla su posebnom odboru Zastupničkog doma da su ih prosvjednici tukli, prijetili im, te ih vrijeđali zbog rasnih uvreda i da su mislili da će poginuti braneći Kapitol od mase izgrednika.

XS
SM
MD
LG