Transibirska pruga do Beča 2033.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transibirska pruga do Beča 2033.

Nova austrijska vlada namerava da sprovede dugogodišnju nameru i produži transibirsku prugu širokog koloseka do Beča, i s tim u vezi su Austrijske železnice (OeBB) i Ruska železnica potpisale dodatni ugovor.

Ministar saobraćaja Norbert Hofer rekao je danas da je za potrebne dozvole za austrijsku deonicu neophodno par godina, ali ne i decenija, kao što je slučaj za druge velike projekte.

"Želimo da se tom prugom vozimo već 2033", poručio je on.

Finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << detalji ovog projetka, o kojem je bilo reči na današnjoj sednici vlade, nisu poznati, ali Hofer ističe da će se za Austriju ulaganja višestruko isplatiti.

Njegov ruski kolega Maksim Sokolov i šef ruske železnice Oleg Belozerov podvukli su strateški značaj ovog železničkog koridora.

Obojica su uvereni da će biti moguće da se za projekat privuku veliki investitori i dobiju sredstva iz fondova.

Uvereni su i da će i investitori iz Austrije podržati ovaj projekat.

Pre više godina su šefovi železnica Rusije, Ukrajine, Slovačke i Austrije potpisali memorandum o namerama i tokom svake državne posete predstavnika dve zemlje je ovaj projekat tema.

Austrija priključenjem na Transsibirsku prugu očekuje da će uspeti da se uključi i na "Novi Put svile", i na svoju prugu skrene transport robe iz Kine.

U Austriji se procenjuje da bi izgradnja pruge širokog koloseka od Košica do Beča, na oko 400 kilometara, koštalo oko 6,5 milijardi evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Transibirska pruga stiže do Beča 2033.

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2018

Nova austrijska vlada namerava da sprovede dugogodišnju nameru i produži transibirsku prugu do Beča, o čemu su Austrijske železnice (OeBB) i Ruska železnica potpisale dodatni ugovor...Ministar saobraćaja Norbert Hofer rekao je danas da je za potrebne dozvole za austrijsku deonicu neophodno nekoliko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.