Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov savetnik odlazi iz Turske bez susreta s Erdoganom

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton završiće posetu Turskoj bez susreta s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, očigledno zbog neslaganja Vašingtona i Ankare oko odnosa prema kurdskim borcima u Siriji.

Jedan američki zvaničnik rekao je tokom vikenda da bi Bolton i Erdogan trebalo da razgovaraju u utorak o sudbini kurdskih snaga na severu Sirije koje imaju podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vašingtona, u okviru diskusije o povlačenju vojnika SAD iz te zemlje, navodi Asošiejted pres.

Zvaničnicima SAD je rečeno da je Erdogan kao razlog za nesusretanje s Boltonom naveo obraćanje u parlamentu i kampanju za lokalne izbore, kazao je portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Garet Markiz.

Bolton je danas u Ankari gotovo dva sata razgovarao s turskim zvaničnicima, u neuspešnom pokušaju da dobije garancije da Turska neće napasti kurdske snage na severu Sirije.

Nedugo potom, Erdogan je u parlamentu kritikovao poziciju Vašingtona da kurdske snage na severu Sirije moraju biti zaštićene i ponovio stav turske vlade da je reč o terorističkoj grupi.

Turski predsednik je rekao da su pripreme za novu ofanzivu protiv terorističkih grupa u Siriji "velikim delom" gotove, da Ankara "ne može činiti ustupke" i da će "svi umešani u teroristički koridor biti kažnjeni".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ERDOGAN ISKULIRAO TRAMPOVOG SAVETNIKA! BOLTON ODLAZI IZ TURSKE BEZ SUSRETA: Napravio je veliku grešku! Turska neće praviti kompromise!

Izvor: Kurir, 08.Jan.2019

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton završiće posetu Turskoj bez susreta s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, očigledno zbog neslaganja Vašingtona i Ankare oko odnosa prema kurdskim borcima u Siriji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.