Tramp bi mogao da reši spor Izraela i Palestine

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp bi mogao da reši spor Izraela i Palestine"

Američki ambasador u UN Niki Hejli rekla je da predsednik SAD ima plan koji bi mogao da okonča sukob između Izraela i Palestine.

- Rešenje ovog problema je moguće samo ako obe strane pristanu da stupe u pregovore - izjavila je u obraćanju novinarima i dodala da je izraelski premijer Benjamin Netanijahu već pristao da razgovara o ovoj temi.

Ambasadorka tvrdi "da u ovom trenutku sve zavisi od palestinskog predsednika Mahmuda Abasa".

- Abas bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postupi u skladu s onim što je u najboljem interesu njegovog naroda, a to je da pokuša da nađe rešenje koje bi ovu problematičnu situaciju privelo kraju - napominje Hejli.

Po njenim rečima, Tramp ima "mirovni plan" za Izrael i Palestinu, međutim on ga neće predstaviti liderima ostalih svetskih sila na sastanku Saveta bezbednosti UN ovog meseca.

Podsetimo, SAD će biti domaćin ovog sastanka čija će glavna tema biti Iran.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.